Kaasaffineurs Van Tricht

Over de rijping & groothandel

In 2012 verhuisde ons groothandelsdeel definitief naar Brouwerij De Koninck in Antwerpen. De plaats die we niet hadden achter onze winkel in de Fruithoflaan in Berchem wordt hier ruimschoots goedgemaakt. Niet enkel verwelkomen we nu onze horeca-klanten in een magnifiek kader, ook de affinage wordt hier naar een onevenaarbaar niveau getild.

 

Rijping

 

Van 1 rijpingscel naar 8. Een gigantisch verschil én dat merk je. Niet enkel hebben we nu meer opslagruimte waardoor kazen langer kunnen rijpen. Elke kaas heeft ook een andere manier van rijpen. We leggen de kazen met dezelfde rijpingsvoorwaarden bij mekaar en stellen elke cel volledig af in functie van dit type kaas. Hierdoor krijgt elke kaas de specifieke zorg en rijping die hij nodig heeft.

 

Dit gebeurt met behulp van

 

  • gerichte ventilatie
  • benevelingssystemen
  • temperatuur- en vochtmeters die het vochtgehalte per kaastype regelen
  • extra vochtbeveiliging

 

Brouwerij De Koninck

 

De oudste brouwerij van Antwerpen, bekend om zijn ‘bolleke’, is een monument voor de stad. Er kan geen evenement plaatsvinden of het ‘bolleke’ is van de partij. Denk aan de Bollekesloop, de Bollekespicknick, maar natuurlijk ook de Bollekesfeesten.

 

De prachtige gebouwen aan de Mechelsesteenweg bevinden zich pal op het kruispunt tussen onze winkel in Berchem en de stad Antwerpen. De brouwerij vormt niet enkel een verbinding, maar heeft ook een verband met de kaaswereld. Al te vaak associëren mensen kaas met wijn. De combinatie kaas en bier is echter niet te versmaden. Voor de kenners: een must, voor de niet-kenners: het proberen meer dan waard.

 

Hoewel we gebruik maken van een deel van de brouwerij, vormen we toch 2 aparte entiteiten. Onze onafhankelijkheid is van cruciaal belang in het leveren van topkwaliteit. Deze samenwerking werpt enkel vruchten af, zoals onze uniek ontwikkelde bierkazen.

 

Groothandel

 

Naast het rijpen van de kazen worden in de groothandel ook de bestellingen klaargemaakt voor onze nationale en internationale horeca-klanten.We snijden alle kazen vers aan en verpakken ze onmiddellijk. Zo ben je er als restaurant zeker van dat je kaas perfect rijp is.

 

Ambacht & kwaliteit!

Kom meer te weten over onze werkwijze.