Kaasaffineurs Van Tricht

Ricardo van der Zwet Fromager van het jaar Gault&Millau Nederland

Ricardo

Na intensief proeven met drie door ons geselecteerde kandidaten voor de wedstrijd Fromager van het jaar was het op zondag 11 oktober eindelijk zo ver: de showcase van Gault&Millau Nederland. Onze kandidaten lieten de volgende combinaties zien in het NH Barbizon Hotel te Amsterdam. De 1e pairing gaat over 1 drank met 1 kaas. De tweede pairing gaat over 1 drank met 5 kazen.

 

Kim Bruggink van restaurant De Lindenhof te Giethoorn:

1e pairing:

Hughes Beguet Arbois Savagnin 2009 – Brin d’ Amour

2e pairing:

Ximenez-Spinola old harvest Jerez – Cosne du Port Aubry/Fougerus/Twentse Bunkerkaas/Epoisses Berthaut/Shropshire

 

Pim van Rijthoven van restaurant FG te Rotterdam:

1e pairing:

Bundaberg ‘Original’ U.P. Rum – Monte Enebro

2e pairing:

Heldere Bloody Mary – Cyriel/Brie de Meaux/Old Groendal/Blu ’61/Torta de Oveja

 

Ricardo van der Zwet van restaurant Allure te Rotterdam:

1e pairing:

Vinya Oculta – Saint Felicien Tentation

2e pairing:

Madeira 2001 – Chevrin/Comte Fort St Antoine Marcel Petite 24 mois/Abe Rot/Old Groendal/Gorgonzola dolce La Tosi a cucchiaio

 

Na spannende uren werd de uitslag door de jury bekend gemaakt en alledrie de kandidaten zaten bij de 5 beste fromagers van Nederland. Een topprestatie!

Uiteindelijk kon er maar 1 gekroond worden tot beste Fromager 2016. Tijdens de uitreiking van de Gault&Millau-awards op maandag 2 november kreeg Ricardo van der Zwet deze titel.

De jury noemde Ricardo ‘de grote verrassing’ tijdens de bekwaamheidsproeven voor fromagers. ‘Hij komt, houdt zijn vlekkeloze presentatie en laat de juryleden verbluft achter. Ze zien een groot talent bezig. Ricardo van der Zwet heeft er kaas van gegeten, dat is duidelijk.’

Proficiat, Ricardo! Uiteraard zijn we trots op alledrie de fromagers die ons wilden vertegenwoordigen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*