Kaasaffineurs Van Tricht

Michel Van Tricht

michel

 

 

In 1978 nam Michel Van Tricht de zaak over van zijn vader. Van kaasspecialisatie was er toen nog geen sprake, maar daar kwam met de komst van Michel verandering in. Het meest boeiende aan kaas vindt Michel de ambacht die het product met zich meebrengt. Anders dan bij charcuterie kan je aan kaas nog een meerwaarde geven.

 

Altijd onderweg

Aan het begin van zijn carrière stond Michel bekend als vertegenwoordiger. Die liefde voor de baan heeft hij nooit meer losgelaten. Nog altijd is hij graag onderweg en onder mensen. Dat is ook deel van zijn succes verklapt hij. Hij leverde altijd zelf en tufte ettelijke kilometers per dag rond om zijn klanten hun favoriete kaas te bezorgen. Altijd met de glimlach en met veel extra uitleg over diverse kazen.

 

Daarnaast bouwde Michel de delicatessenzaak uit tot de vermaarde kaaswinkel die deze nu is. Hij deed alles van producenten bezoeken tot het maken van bestellingen.

 

Samen en hard werken

Michel dankt zijn kennis over kaas aan zelfstudie, maar ook aan zijn collega’s. Hij spreekt niet graag over concurrenten. Hij heeft respect voor iedereen en hij haalt zijn energie uit diverse contacten. Grote namen zoals Pierre Androüet uit Parijs en Neal’s Yard uit Londen leerden hem het klappen van de zweep. Michel moest opboksen tegen soms bikkelharde spelers, maar dankzij kwaliteit en service werd hij algauw gewaardeerd in binnen- en buitenland.

 

Michel focuste zich vanaf het begin op restaurants. Hij wilde zijn kazen vertegenwoordigd zien in toprestaurants. Overal zei hij volmondig ja op. Zijn huidig succes is volledig te wijten aan jaren hard, maar fijn labeur.

 

Intussen heeft hij de fakkel overgedragen aan zijn zoon en helpt hij Frederic waar nodig. Hij doet nog steeds wat hij het liefst doet: leveren en babbelen. Zo vormt hij de perfecte PR-man van zijn eigen bedrijf en houdt hij met veel enthousiasme presentaties over kaas.

 

De favoriete kaas van Michel: blauwe kazen zoals stilton en roquefort.

 

Contacteer Michel