Kaasaffineurs Van Tricht

Jeannine Van Tricht

Jeannine zwaait de scepter in de winkel en Frédéric’s cheese & wine bar. Als een bezige bij snelt ze als 1ste de winkel in en sluit ze als laatste de deur achter zich.

 

Gedreven en altijd bezig

Die drijfveer is haar onbewust met de paplepel meegegeven. Haar ouders hadden een beenhouwerij en hoewel ze zelf nooit moest meedraaien in de winkel (haar eigen charcuterie moest ze bestellen aan de toog), stal ze met haar ogen. Als kind was ze al niet vies van werk. Het liefst stond ze samen met haar vader in het beenhouwersatelier.

 

Na haar studies secretariaat-talen ging ze 3 jaar aan de slag bij een Amerikaans bedrijf. Toen besliste ze samen met haar jeugdliefde Michel om de zaak van zijn ouders over te nemen. De winkel voelde aan als haar natuurlijke habitat. Ze beslist wat er aangekocht wordt voor de winkel en ze gaat samen met Michel op verkenning naar nieuwe kwaliteitsproducten. Ze stimuleert het personeel en regelt al de administratieve rompslomp. Ze staat echter zelf ook in de winkel, maakt bestellingen op en kent al haar vaste klanten bij naam. Ook wanneer er gepoetst moet worden, schuwt Jeannine de schuurborstel niet.

 

Kazen en mensen met een verhaal

Kaas is een levend product en dat maakt het boeiend voor haar. De kazen waar zij mee werkt hebben een ziel, een verhaal. Jeannine kent de verschillende kaasproducenten ook zelf en dat maakt het veel eenvoudiger om te verkopen. Hetzelfde geldt voor haar klanten. Intussen zijn er al nieuwe generaties bijgekomen die op hun beurt kaas komen kopen. Het persoonlijk contact is ook hier een zaligheid.

 

Haar mooiste moment was toen de kaaswinkel in 2009 door The Wallstreet Journal bekroond werd tot “Beste kaaswinkel van Europa”. Het harde werk werd beloond.

 

De favoriete kaas van Jeannine: droge geaffineerde geitenkaas en bergkazen, gemaakt door boeren die hoog in de Alpen, zonder luxe, leven.

 

Contacteer Jeannine

 

Neem een kijkje in de winkel!

Ontdek Frédéric’s cheese & wine bar!