Kaasaffineurs Van Tricht

Frederic Van Tricht

frederic

Parallel met de hotelschool in Koksijde hielp Frederic mee in de groothandel, toen nog op de Fruithoflaan. Algauw voelde hij het even fel kriebelen als zijn vader.

 

Van winkel naar groothandel

Frederic mocht echter nog niet meteen aan boord stappen van Michel. Vader en moeder Van Tricht verplichtte zoonlief om een jaar lang mee te draaien in de winkel. Hij doorstond de test en vandaag vormt hij samen met zijn vader het gezicht van Kaasaffineurs Van Tricht.

 

Frederic doet intussen zelfs meer dan zijn vader. Hij is verantwoordelijk voor de dagdagelijkse leiding van de groothandel. Hij is alomtegenwoordig en dat vindt hij fantastisch:

 

–       selectie en aankoop van kazen

–       rijpen van kazen

–       contact met klanten

–       bestellingen klaarmaken en rondbrengen

–       degustaties en beurzen

 

Experimenteren en de dialoog aangaan

Het meest leerde hij van zijn vader en de praktijk, maar ook Frederic praat graag met collega’s en producenten. Het nauw samenwerken met anderen en het uitwisselen van ervaringen creëert een ongelooflijke synergie. Het ogenblik dat Frederic een lokale kaas van een kleine boer kan importeren geeft hem een ongelooflijke kick.

 

Zijn achtergrond als kok stimuleert Frederic ook om mee na te denken met zijn culinaire klanten. Zo zoekt hij mee naar de juiste kaas bij een gerecht, maar experimenteert hij ook graag met kazen zelf. Ook dit gebeurt altijd in dialoog met de klant en met de kaasmaker.

 

De favoriete kaas van Frederic: stilton en roquefort

 

Contacteer Frederic

 

Kom alles te weten over het rijpen van kazen.

Ontdek het belang van ambacht & kwaliteit.

Kazen exporteren naar het buitenland?

Wil je kazen van Kaasaffineurs Van Tricht in je restaurant?